Шануй батька свого, матір свою...

    Мати і батько... найближчі й найрідніші люди для кожного з нас. Гкільки ночей недосипає мати, доглядаючи свою дитину, скільки сил прикладає батько, щоб забезпечити дітей, сім'ю всім необхідним. Тому сьогод-щішня наша розмова з вами буде саме про них, про батька і матір. «Шануй батька свого і матір свою, щоб довгими дні твої були на землі». Ці слова Іпдомі всім нам, адже це одна із десяти Божих Заповідей, які ми повинні добре знати і свято виконувати.

   Ніколи не стане великою, благородною людиною той, хто ще змалечку нр вмів бути хорошим сином, ніжною, доброю донькою. Подумайте, як багато зробила для вас мама, скільки безсонних ночей провела над вашим ліжком, коли ви були ще маленькими! Та й тепер їй багато доводиться працювати. Нона готова пожертвувати всім, тільки щоб добре було її дітям. А чи завжди ви цінуєте її любов? Пригадайте, скільки даремних хвилювань завдаєте їй, засидівшись в гостях чи гуляючи на вулиці, не повертаючись в обіцяний час додому. Коли б ви бачили, якою тривогою сповнюються тоді її очі, як насторожено прислухається вона до кожного кроку, ви завжди старалися б повернутися вчасно або як-небудь попередити її про ваше спізнення. Хіба вся її любов не варта такого маленького вияву уваги?
     У Новому Завіті Біблії сказано: «Діти, слухайтеся своїх батьків у Господі, бо це справедливе! Будьте слухняними в усьому батькам, бо це Господові приємно!» 




Немає коментарів:

Дописати коментар